Flexibel en voordelig zakelijk leasen is een belangrijk aspect voor veel ondernemers. Het hebben van een auto is vaak onmisbaar voor het uitvoeren van zakelijke activiteiten, maar het aanschaffen van een auto kan een flinke investering zijn. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor shortlease auto‘s en shortlease zakelijk contracten. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze kortlopende contracten?

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van shortlease auto’s en shortlease zakelijk contracten is de flexibiliteit die ze bieden. Bij een regulier leasecontract zit je vaak vast aan een langlopend contract van bijvoorbeeld 5 jaar. Maar wat als je bedrijf groeit en je meer auto’s nodig hebt? Of wat als je juist minder auto’s nodig hebt door veranderende omstandigheden? Met een kortlopend contract heb je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je wagenpark aan te passen aan de behoeften van je bedrijf. Zo voorkom je onnodige kosten en ben je altijd voorzien van de juiste auto’s.

Kostenbesparing

Een ander voordeel van shortlease auto’s en shortlease zakelijk contracten is de kostenbesparing. Bij een regulier leasecontract betaal je vaak een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal kilometers dat je rijdt. Bij een kortlopend contract betaal je echter alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers. Dit kan vooral voordelig zijn voor bedrijven die veel wisselende projecten hebben en dus niet altijd evenveel kilometers maken. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten bij shortlease vaak lager dan bij een regulier leasecontract, waardoor je als ondernemer meer financiële ruimte hebt.

Conclusie

Kortom, shortlease auto’s en shortlease zakelijk contracten bieden veel voordelen voor ondernemers. De flexibiliteit en kostenbesparing maken het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die behoefte hebben aan een wagenpark, maar niet gebonden willen zijn aan langlopende contracten. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame keuze, omdat je alleen betaalt voor de kilometers die je daadwerkelijk rijdt. Dus ben je op zoek naar een flexibele en voordelige manier om zakelijk te leasen? Dan is shortlease zeker het overwegen waard!